Golman Želje koji je prošao sve omladinske selekcije Željezničara, Vedran Kjosevski, trenutno je u Bugarskoj sa A reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a za zvaničnu stranicu NS/FS BiH govorio je o pozivu i očekivanjima u narednom periodu.

– Velika je čast i privilegija biti dio ove ekipe, biti sa igračima koje sam do nedavno gledao na televiziji a sada ću ih upoznati i dijeliti svlačionicu sa njima. Radujem se treninzima i prilici da vidim kako izgleda trenirati sa njima. Ne zato što su i oni bili dio Željine porodice, ali Ibrahim Šehić i Kenan Hasagić su oni od kojih sam učio i čiji stil igre mi se sviđa. Ipak, volio bih da me prepoznaju po nekom mom ličnom stilu i da ne podsjećam ni na koga. Naravno broj jedan mi je Edin Džeko i jedva čekam da ga upoznam.

Sa 22 godine, Kjosevski kaže da ne razmišlja daleko unaprijed već je skoncentrisan na ono što mu se danas dešava.

– To je prije svega moj klub, i ovaj poziv za reprezentaciju, koji mi mnogo znači. Fokusiran sam na zadatke koje imam u klubu i nadam se da ćemo nakon dužeg perioda osvojiti titulu koju svi željno očekujemo. Za mladog igrača je izuzetno važno dobiti priliku da se pokaže, a karakter je ono što svaki vrhunski čuvar mreže treba da ima, kao i staloženost te mirnoću u svakoj situaciji, smatra reprezentativac i dodaje:

– Jer mi smo taj posljednji bedem odbrane i svaka naša greška se odmah vidi. Sve druge greške se daju ispraviti, ali naša nikako, rekao je Vedran Kjosevski.

Podsjetimo, 23. marta će naša reprezentacija gostovati kod domaće Bugarske, a četiri dana poslije u Francuskoj odmjeriti snage sa Senegalom. FK Željezničar je jedini tim na spisku Prosinečkog koji ima više od jednog reprezentativca.