Omladinci našeg Željezničara protekli vikend igrali su utakmice 16. kola Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali Mladost sa 6:1, dok su pioniri slavili sa 6:0.

Kadeti Plavih predvođeni Fadilom Žerićem ostvarili su novu pobjedu. Na Grbavici je savladana Mladost sa 6:1, dva gola djelo su Armina Ramića, a po jedan su postigli Harun Berberović-Malkočević, Armin Karišik, Anel Pirić i Benjamin Pajtak. Plavi su igrali u sastavu: Pepeljak, Durić, Pašić, Berberović-Malkočević, Kobašević, Karišik, Serdarević, Ramić, Pirić, Jakupović, Jaganjac. Još su igrali: Hadžiavdić, Hrkalo, Halilović, Brković i Pajtak. Željezničar je prvi na tabeli sa 38 osvojenih bodova, drugi je Borac sa isto toliko uz slabiju gol-razliku. Na trećem mjestu je Zrinjski sa 36.

Pioniri Željezničara nastavljaju s pobjedama i borbom za vrh tabele. Za vikend su bili bolji od Mladosti sa 6:0, tri gola je postigao Zlatan Zeničanin, a Dženan Šabić, Bakir Karić i Tarik Selimović su po jedanput zatresali mreže protivnika. Ekipa Admira Dervišija je igrala u sastavu: Šišić, Šemdin, Barimac, Taraba, Kulovac, Babić, Puljić, Šabić, Mršo, Dugić, Zeničanin. Sa klupe su šansu dobili: Karić, Kulović, Selimović, Džano i Malja. Pioniri s Grbavice su drugi na tabeli sa 38 bodova, prvo je Sarajevo sa 39, dok je Sloboda treća sa 34.

U narednom kolu selekcije Željezničara dočekuju mostarski Zrinjski.