Naši omladinci su igrali utakmice 16. kola Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su savladali Olimpic sa 3:1, dok su kadeti bili bolji rezultatom 1:0.

Utakmicama 16. kola nastavljena je Omladinska Premijer liga BiH. Kadeti Plavih su u Hadžićima odmjeril isnage sa vršnjacima Olimpica, te nakon 90 minuta slavili sa 1:0. Gol odluke je postigao Anel Šabanadžović u 74. minuti. Izabranici Adina Mulaosmanovića su igrali u sastavu: Abdulahović – Kurtović, Beširević, Maslov, Velić – Tukić, Babić, Behram, Šubo, Bijedić – Šehić. Priliku su još dobili Šabanadžović, Mulahusejnović, Mostarlić i Džindo.

Nakon kadeta, na teren su istrčali juniori Željezničara i Olimpica. Vukovi su poveli u 19. minuti golom Kalesića. Puleni Admira Adžema su zaigrali bolje i u 39. minuti golom Dženisa Beganovića poravnali rezultat. Drugi dio u potpunosti pripada Plavima, te golom Kemala Osmankovića dolaze u prednost. Najljepši trenutak na utakmici se desio u 88. minuti kada Beganović sa 30 metara postiže svoj drugi pogodak. Željo je igrao u sastavu: Ćutahija – Alihodžić, Osmanković, Palić, Ejubović – Hasanović, Bašović, Šehić, Midžić – Mujagić, Beganović. Još su igrali: Kalajdžić, Omerdić, Čerkez, Ćubara i Ovčina.

Omladinci su pobjedama najavili sutrašnji susret seniora na Grbavici sa Olimpicom.