Protekli vikend je u Sloveniji odigran 19. Memorijal Marjana Rožanca, a naša juniorska selekcija predvođena Omerom Joldićem zauzela je drugu poziciju na turniru.

U organizaciji Nogometnog društva Slovan održan je međunarodni 19. Memorijal Marjana Rožanca. Učešće na turniru su uzeli FK Željezničar, ND Slovan, FK Crvena zvezda, NK Olimpija, NK Zagreb i FC Admira.

U prvoj utakmici Željo je savladao Slovan sa 1:0, a gol je postigao Dženan Osmanović. U drugom susretu Plavi su bili bolji od Crvene zvezde sa 2:0. Strijelci su bili Alen Nuhanović i Dženan Osmanović. U finalu je Željezničar odmjerio snage sa slovenskom Olimpijom. Željo je golovima Ismara Midžića i Ahmeda Hasanovića do posljednje minute vodio sa 2:1, ali je Olimpija u zadnjim sekundama poravnala rezultat. Nakon izvođenja penala slovenski velikan je slavio sa 5:4 i tako osvojio turnir.

Za najboljeg igrača turnira, prema izboru trenera, odabran je junior našeg tima, Semir Dacić, dok je nagradu za najboljeg golmana dobio Filip Dujmović, također naš junior.

– U finalnoj utakmici protiv NK Olimpija izgubili nesretno, na penale. Do osamdesete minute smo vodili sa 2:1. Nakon primljenog gola uspjeli smo stvoriti jos jednu zicer šansu, ali nismo bili miljenici sreće. Na penale smo izgubili 5:4 u zadnjoj seriji. Zahvaljujemo se domaćinu na perfektno organizovanom turniru. Ostaje žal što nismo osvojili 1. mjesto jer smo ga sigurno zaslužili i bili najbolja ekipa na turniru, kazao je Omer Joldić.

– Zahvalio bih se organizatorima turnira na pozivu, zahvalio bih se trenerima što su me odabrali za najboljeg golmana turnira. Nadam se da ću nastaviti pružati ovakve partije u prvenstvu i Ligi prvaka. Zahvalio bih se i treneru Joldiću na ukazanom povjerenju, istakao je Filip Dujmović.

Turnir je veoma dobro organizovan, jake ekipe su učestvovale. Zasluženo smo došli do finala u kojem smo bili bolji, nismo imali sreće. Moramo nastaviti ovako u prvenstvu gdje nam je težak put, a posebno jer igramo i Ligu prvaka. Bez svojih kolega ne bih uspio dobiti nagradu za najboljeg igrača, a želio bih se zahvaliti trenerima na tom odabiru, kazao je Semir Dacić.

FK Željezničar se zahvaljuje ND Slovan na pozivu na turnir, te čestita fudbalerima i trenerima na dobrom rezultatu.