Juniori našeg Željezničara su prethodne sezone osvojili domaće prvenstvo, a zbog nadogradnje formata takmičenja, naši juniori će igrati Ligu prvaka.

Juniorska Liga prvaka će se igrati u istom sistemu kao i seniora, 32 tima će biti žrijebana u osam grupa. UEFA je novim pravilom o nadogradnji takmičenja omogućila juniorskim šampionima država da im omoguće učešće na takmičenju, a njihov format takmičenja se naziva “Put nacionalnih šampiona”.

Juniorski šampioni država, među kojima je i naš Željezničar neće biti među 32 ekipe koje igraju po grupama nego će igrati prema kup sistemu. Nakon što što u ovom dijelu ostane osam ekipa, oni će igrati protiv drugoplasiranih ekipa iz gore navedenih grupa, a pobjednici će se plasirati među 16 najboljih ekipa Evrope.

Klubovima će biti dozvoljeno prijaviti tri fudbalera koji su 1996. godište, to jeste tri fudbalera koji su protekle godine igrali u juniorima. U našem timu to mogu biti Kerim Memija, Amir Hadžiahmetović, Amer Hiroš, Dženis Beganović, Benjamin Šehić, Adnan Alihodžić te Dino Hasanović.