Juniori Željezničara će sutra u okviru UEFA Omladinske Lige prvaka dočekati španski Atletico Madrid, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili trener juniora, Omer Joldić, te kapiten, Amir Velić.

Mi smo sa pripremama ove godine krenuli u decembru 2017. godine. Odradili smo dio priprema u Makarskoj, imali smo tri dosta kvalitetne utakmice, nema povrijeđenih igrača, prije dva dana su nam se priključili igrači koji su bili na pripremama u Turskoj. Atletico je ekipa koja dolazi iz Španije, igraju dosta agresivno na sredini terena, mi smo trenirali u prvom sastavu tek danas, ali momci se poznaju tako da ne bi trebalo biti problema, rekao je Joldić

Ja kao trener zaista vjerujem u ove momke i bilo bi dobro da to samo otvaranje utakmice bude na našoj strani, najviše zbog navijača. Naravno igranje na svom terenu nije prednost kad su u pitanju kvalitetne ekipe, ali sigurno je da igrači Atletica nisu igrali pred atmosferom kakva će biti sutra. Definitivno pokušavam da sklonim pritisak sa igrača, jedan od segmenata koji krasi ovu generaciju je da su jako pametni. Mi ćemo preuzeti ulogu favorita.

Ekipa Atletica ima pet igrača koji su rođeni u januaru 1999. godine, slabija strana im je defanzivni skok, a mi smo pokazali da smo dobri u ofanzivi, uigravali smo to bez ova četiri igrača, tako da taj segment je dosta jak i ide nama u prilog. Pokušaćemo to sutra primijeniti, završio je Joldić.

Utakmica se igra u 16 sati. Cijene ulaznica iznose 5 KM za tribine sjever i istok, 3 KM za južnu stranu, te 10 KM za tribinu zapad.