Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država i od prije nekoliko dana fudbaler švedskog Goteborga, Mix Diskerud, samo je jednom u toku svoje karijere bio na Stadionu Grbavica. Diskerud, koji je nosio dres Stabeka, Rosenborga, New York Citya i sada Goteborga, je prije četiri godine sa reprezentacijom SAD-a gostovao u glavnom gradu BiH. Tada su Amerikanci pobijedili BiH sa 4:3 a Mix Diskerud je sa svojim saigračima u pripremi za utakmicu trenirao u našoj Dolini ćupova. Bez obzira što je bila riječ o samo treningu, pred praznim tribinama, očigledno je na našem stadionu osjetio nešto što neće nikada zaboraviti.

Nakon što je prošle godine kupio 50 stolica u projektu “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu”, Mix Diskerud je odlučio, kao pravi član Plave porodice, da se još jednom pridruži armiji željinih navijača i kupovinom dvije desetogodišnje ulaznice, podrži izgradnju istočne tribine.

Nadamo se da će Diskerud naći vremena i uskoro doći na neku od utakmica FK Željezničar i da ćemo zajedno na tribini proslaviti novu pobjedu.