Branioc titule prvaka Bosne i Hercegovine FK Željezničar, novu sezonu je startao remijem protiv Travnika, a trener momčadi sa Grbavice Amar Osim je nakon meča priznao da je njegova momčad ipak očekivala više od ovog susreta i rezultata 0:0.

Po Osimovom mišljenju, evidentna je razlika u kvaliteti ove dvije ekipe, te je ipak čestitao Travničanima na pruženoj odličnoj partiji i ispunjenom cilju da uzmu bod u ovom susretu.

“Očekivali smo više iskreno, jer mislim da ipak postoji razlika u kvalitetu između nas i Travnika, ali mi nismo bili dovoljno inspirisani da tu razliku iskoristimo, napravimo neku šansu i damo neki gol”, priznao je trener plavih, koji se zatim osvrnuo na protivničku momčad:
“Domaćin je mlada ekipa koja je jako disciplinovano igrala, što se tiće kvaliteta, to su mladi igrači koji će se popravljati vremenom, ali određenu diciplinu i nastojanje da ostanu u formaciji smo mogli vidjeti definitivno i nama je to stvaralo probleme koje nismo uspjevali kako treba da riješimo. U svakom slučaju, čestitam Travniku na bodu, jer njima je to bio plan očigledno i ostvarili su ga”, zaključio je Osim.