FK Željezničar obavještava navijače, članove Kluba, sponzore i prijatelje Kluba da je od početka akcije Kupi stolicu za evropsku Grbavicu prikupljeno 119.125,38 KM. Sve strukture FK Željezničar izražavaju duboku zahvalnost navijačima i sponzorima Kluba na neuslovljenoj podršci.

Ova sredstva, uz vlastite izvore finansiranja Kluba, su već usmjerena u projekat evropske Grbavice koji treba biti završen do 31.05.2016. godine, do kada i traje akcija.

Kao što je već ranije komunicirano, po završetku projekta biće prezentiran utrošak svake konvertibilne marke.

U istom periodu, kompanija AtoZ Group iz New Yorka sklopila je sponzorski ugovor sa FK Željezničar za 2016. godinu u iznosu od 50.000 KM.

Kompletan iznos sponzorskog ugovora biće iskorišten za gradnju prve faze istočne tribine stadiona Grbavica.

Također, na osnovu amandmana koji je uputio vijećnik Gradskog vijeća, gospodin Hasan Hodžić, vijećnici Gradskog vijeća su donijeli odluku da se iznos od 50.000 KM iz budžeta Grada Sarajeva usmjeri na projekat evropske Grbavice.

Napominjemo da će i ovaj iznos u cjelosti biti upotrijebljen za početne radove na istočnoj tribini.

Navijači, članovi Kluba, igrači, stručni štab i upravljačke strukture Kluba zahvaljuju se vijećnicima Gradskog vijeća i kompaniji A to Z group na povjerenju i podršci za izgradnju infrastrukture Stadiona Grbavica.