Željezničar će u okviru 3. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati Posušje, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Tomislav Ivković i prvotimac Nedim Mekić.

– Dolazi nam ekipa koja je vrlo teško izgubila ove utakmice koje je igrala do sada. Za one koji nisu upoznati sa njima, drže jako mnogo loptu, imaju veliki posjed, posjeduju tu mirnoću, staloženost, možda nisu toliko direktni po gol kao ostale ekipe, ali nije jednostavno igrati s njima. Mi smo se ove sedmice pripremali na način koji bi nam trebao pomoći da riješimo te probleme koje će nam Posušje sigurno stvarati. Svaka ekipa koja uđe u ligu ima strahovitu motivaciju, volju, želju i htijenje da se dokažu i pokažu. Očekujem našu kvalitetnu igru i naravno da nam je želja i da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu, ali mirno i staloženo, koncentrirano, jer nema razloga za drugačije. Moramo vjerovati u naše timske i individualne kvalitete i da možemo riješiti utakmicu na najbolji mogući način. Respekt Posušju, sigurno da nema razmišljanja da će biti nešto lako. Ne postoji nijedna lagana utakmica bez obzira protiv koga igraš, tako da je vrlo bitna ozbiljnost, ulazak u utakmicu i ako dobro uđemo u istu, može nam biti lakše, rekao je Ivković dodvaši:

– Primili smo golove iz grešaka, protiv Borca individualna greška, protiv Tuzle niz takvih grešaka što se tiče našeg stajanja i lošeg pokrivanja terena, dakle igrači u toku primanja gola nisu stajali tamo gdje su trebali stajati. Sa mladim igračima je uvijek oscilacija, nekad dobro, nekad loše. Zato treba puno utakmica i iskustva da bi to izgledalo bolje, jer oni imaju igračku kvalitetu koja nije upitna, ali bez utakmice i bez kontinuiteta da osjete težinu prvenstva ne mogu napredovati. Ja stojim iza njih i vjerujem u njih i siguran sam da će kroz treninge, jer je napredak na treninzima već evidentan i kroz utakmice, gdje im naravno treba kontinuitet pobjeda i pozitivnih rezultata, napredovati, ali ne bojim se za njih. Kako rade i kako se ponašaju igrači, kapa im do poda, zaključio je Ivković.

Utakmica se igra u subotu od 19 sati. Prodaja ulaznica danas se vrši do 17:30 sati, a sutra počinje u 09:30 sati.

IMG 3343

Foto: Armin Heric/fkz.ba