Fudbaleri Željezničara će u subotu odmjeriti snage sa domaćim Zrinjskim, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili Tomislav Ivković i Omar Beća.

– Prije nego što nešto kažem u vezi sa utakmicom, moram se zahvaliti svim ljudima koji su bili uključeni u rješavanje radne i boraviše dozvole. Zaista su pokazali respekt prema Želji i prema nama i učinili su sve na najboljo mogući način, te svima njima od prvog do zadnjeg, bez imena i prezime, želim zahvaliti, kazao je Ivković pa najavio meč sa Zrinjskim.

– Gledao sam njihove dvije utakmice, protiv Širokog i Sarajeva. Zaista su vrlo dobra ekipa, vrlo dobro vođena od strane mladog trenera, inteligentnog trenera, trenera koji napreduje iz dana u dan. Doveo je brze igrače, igraju brzo, igraju agresivno, skraćuju prostor pametno i igraju tačno onako kako on želi, a znam šta želi jer smo radili zajedno, igrali jedan protiv drugoga sa našim ekipama u hrvatskom prventvu. Sigurno, Zrinjski je u ovom momentu možda ekipa koja igra najbrži i najagresivniji nogomet, bez obzira što su igrali samo dvije utakmice, imaju potentne igrače i mogu reći bez ikakvih problema da su oni favoriti, ali to ne znači da mi idemo sa bijelom zastavom. To znači da mi želimo odigrati utakmicu mušku, karakternu, borbenu, ali i da igramo nogomet koji smo u nekim dijelovima utakmice protiv Posušja pokazali. To je još uvijek hajmo reći manjoj minutaži nego što bi svi mi htjeli. Imamo kvaliteta, mladost, naravno da igra i rezultat se ne mogu postići preko noći. Na dobrom smo putu, ponavljam kao papiga, dobro momci rade, korektno i pošteno odrađuju svoj posao, a kada je tako onda će te fudbal i nagraditi.

Utakmica se igra u subotu u 21 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

POGLEDAJ GALERIJU