Delegat UEFA-e Nebojša Ivković zajedno sa predstavnicima NFSBiH posjetio je Stadion Grbavica i zadovoljan napustio Dolinu ćupova. S obzirom na to da prvi put nakon dugo vremena planiramo igrati evropsku utakmicu na našem stadionu, delegat UEFA-e je zadužen da izvrši inspekciju i provjeri da li je Stadion Grbavica u zadovoljavajućem stanju za kategoriju 2.

Kontrola cijelog stadiona je trajala četiri sata, delegat je nakon posjete imao samo riječi hvale za sve što je napravljeno u rekordno kratkom vremenu, a klupska administracija je dobila smjernice šta treba uraditi kako bi se zadovoljili kriteriji kategorije 3. Posebno ga je impresionirala novoizgrađena istočna tribina i način finansiranja. Iskoristio je priliku da fotografiše stolice poznatih ličnosti i naveo da će projekt desetogodišnjih ulaznica navesti u svom izvještaju.

U izvještaju je navedno da je potrebno da se do utakmice naprave određene sitne popravke i dodatni radovi kako bi baš sve bilo po propisima UEFA-e, ali i da je ogroman posao već napravljen. Krajnji rok za izvršenje dodatnih radova je 28. juni 2017. Podsjećamo, FK Željezničar će ime protivnika u prvom pretkolu Evropske lige saznati 19. juna, a utakmice se igraju 29. juna i 06. jula. Bit će to prva evropska utakmica na Stadionu Grbavica nakon punih 13 godina.