FK Željezničar obavještava javnost o dosadašnjim i budućim aktivnostima u vezi sa radovima na postavci krova istočne tribine Stadiona Grbavica.

Ovom prilikom želimo da informiramo naše vjerne navijače kao i cjelokupnu javnost, da je Upravni odbor FK Željezničar donio odluku da se radovi na montaži krova istočne tribine Stadiona Grbavica obustave do okončanja zadnje prvenstvene utakmice sa FK Velež iz sigurnosnih razloga, koja je zakazana za 7. decembar.

Iz Uprave Kluba su naglasili da ne žele dovoditi u pitanje bezbjednost publike na stadionu iz razloga što bi otvaranjem gradilišta na istočnoj tribini bilo neophodno obezbjediti dodatne sigurnosne mjere, što bi izazvalo neplanirane troškove Klubu. Izvođač radova, kompanija GMC d.o.o. iz Usore trenutno izvodi radove koji ne podrazumijevaju zatvaranje tribine, uključujući mjerenja, bušenja, pripreme ankera i sl.

Na kraju je značajno naglasiti, da pomjeranje početka pripreme i montaže konstrukcije krova neće uticati na planirani datum završetka radova i svečano otvorenje istočne tribine Stadiona Grbavica.