Defanzivac Željezničara, Frane Ikić, na Grbavicu je stigao tokom zimske pauze. U prve četiri utakmice proljetnog dijela sezone ubilježio je tri nastupa, a ističe da se veličina Želje osjeti tek kad se istrči pred ispunjenu Grbavicu.

Zbog nastale pandemije korona virusa sva sportska takmičenja su odgođena do daljnjeg, a fudbaleri već nekoliko sedmica borave u izolaciji u svojim domovima.

– Vrijeme u izolaciji provodim tako što pogledam neki film, seriju, obavim individualni trening. Ponekad kuham, uglavnom vrijeme brzo prođe. Pozvao bih sve da se pridržavaju uputa stručnjaka, konkretno borave u izolaciji, kako bi ova situacija što prije prošla sa što manje posljedica. Što se tiče fizičke spreme nas fudbalera, mislim da zasad nije puno utjecalo. Nastavio sam u istom ritmu sa treninzima, profesionalci smo i očekuje se od nas da uvijek budemo odgovorni i disciplinovani prema svom poslu, kazao je Frane Ikić.

Ikić je protiv Zvijezde (3:0) i Tuzle City (1:0) odigrao po 90 minuta, a u Banjaluci je protiv Borca (2:0) ušao pred kraj susreta. Ističe da je zadovoljan svojim igrama, ali zna da može pružati još bolje partije u plavom dresu. Prilikom predstavljanja dvadesetpetogodišnji defanzivac naglasio je da zna veličinu ovog kluba, ali da je ipak to najbolja shvatio izlaskom na punu Grbavicu.

– Znao sam da je Željo veliki klub na ovim prostorima, klub sa velikom tradicijom i velikom brojnošću navijača. Ali vjerujte tek kad istrčiš pred prepunu Grbavicu shvatiš važnost i veličinu kluba. Na debiju sa osjetio podršku navijača što je jako važno za novog igrača, zahvalio bih se svima na tome i nadam se da ćemo imati još mnogo trenutaka u kojima ćemo se zajedno radovati, rekao je Ikić, te dodao za kraj:

– Nadam se nastavku prvenstva. Željan sam lopte i igre kao i svi moji saigrači, pogotovo iz razloga što nam je prvo mjesto blizu. Nadamo se i dat ćemo sve od sebe da se titula vrati na Grbavicu.

Frane Ikić rođen je 19. juna 1994. godine u Zadru. U dosadašnjoj karijeri nosio je dresove Zadra, Rijeke, Kopera, Cibalije i Fuzinara.