Fudbalski klub Željezničar nastavlja sa svojom politikom vezano za mlade igrače. Na kraju prošle sezone nekoliko juniora je prekomandovano u prvi tim, a jedan od njih je Dino Hasanović.

Juniori su odigrali odličnu sezonu, a jedan od ključni fudbalera u ovoj Željinoj selekciji bio je Dino Hasanović. Dino već duže vrijeme trenira sa prvim timom, a u utorak je potpisao i ugovor sa Klubom.

Hasanović igra na poziciji zadnjeg veznog, a jedna od najboljih karakteristika u igri mu je razbijanje protivničke igre i oduzimanje lopte. Dino je u Želju došao prije pet godina iz Ilijaša.

Ja sam Dino Hasanović i rođen sa 21. januara 1996. godine. Igram zadnjeg veznog, a u Želju sam došao prije pet godina. Prošao sam nekoliko selekcija, a trenirali su me Štilić, Berjan, Adžem i Mulalić, uvodne su riječi perspektivnog veziste.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Što se tiče protekle sezone ja sam zadovoljan. Hvala Bogu nije bilo povreda i odigrao sam skoro sve utakmice u prvenstvu. Bio sam bolji iz utakmicu u utakmicu i to je donijelo rezultate. Cilj nam je bio odbraniti titulu i to smo uspjeli, rekao je Dino dodavši:

Prešao sam nedavno u prvi tim i svi su me prihvatili. Osjećaj je bio fenomenalan. Po meni razlika u juniorima i prvom timu nije ogromna, istina igra se mnogo brže i jače, te je veoma bitno da si fizički spreman.

Devetnaestogodišnjem Dini omiljeni klub je madridski Real, a fudbaler Sergio Ramos.

San mi je bio da potpišem ugovor i ako Bog da da zaigram. Trudiću se da budem među 18 igrača, kazao je Dino Hasanović.