Željezničar je već četvrti dan u Međugorju gdje se priprema za subotnji susret sa Zrinjskim, a prvotimac Plavih, Kenan Hadžić, najavio je da će ekipa dati sve od sebe da ostvari pozitivan rezultat.

Željo je od ponedjeljka u sportskom centru Circle gdje je odradio četiri treninga. Sutra je posljednji po redu pred subotnji derbi kola sa mostarskim Zrinjskim. Danas je i u Međugorju pao snijeg, ali to nije omelo ekipu da trening odradi maksimalno i u dobroj atmosferi.

Naš tim je u zimskom periodu pojačao Kenan Hadžić, a u susretu sa Slobodom je ubilježio i debi. Kako ističe, imao je pozitivnu tremu i osjećaj istrčati na Grbavici je prelijep.

– Zadovoljan sam početkom, protiv Slobode je bilo teško zbog terena, ali uspjeli smo doći do tri boda. Lijepo je bilo istrčati na Grbavicu pred tolikom publikom, a nadam se da će u narednim utakmicama biti još više naših navijača. Naravno da sam imao malu tremu, ali to je ona pozitivna trema koja se uvijek pojavi prije utakmice. Kada istrčim na teren na to se sve zaboravi i fokus je samo da ostavim maksimum, kazao je Hadžić dodavši očekivanje pred duel sa Zrinjskim:

– Kako sam čuo i gledao, Zrinjski je odlična ekipa, ali mi trebamo dati sve od sebe da postignemo pozitivan rezultat i kvalitet nam ne dopušta da se bojimo.

Utakmica Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu u 14:30 sati Pod Bijelim brijegom.