Talentovani fudbaler našeg Kluba, Amir Hadžiahmetović, gost je na pripremama turskog prvoligaša, ekipe Istanbul Başakşehira.

Sedamnaestogodišnji fudbaler sredine terena će u Antalyi, gdje se priprema Istanbul, ostati do 18. januara kada se vraća na pripreme sa Željezničarom. Podsjetimo, bivši fudbaler Plavih, Edin Višča, sa dosta uspjeha nastupa u pomenutom klubu.

Ovom prilikom želimo obavijestiti navijače da se ne radi ni o kakvoj probi niti eventualnom transferu, nego o dogovoru sa igračem prilikom potpisa ugovora.

Hadžiahmetović je u augustu prošle godine boravio u kampu Manchester Citya, te je sigurno da će ovakve posjete pomoći u razvoju mladog juniorskog reprezentativca.

Hadžiahmetović je rođen 08. marta 1997. godine u Danskoj. Fudbal je počeo trenirati u Bronholmu sa pet godina. 2009. godine dolazi u Sarajevo i počinje trenirati u Željezničaru. U Plavom dresu, Amir je osvojio titule prvaka BiH u konkurenciji pionira i kadeta. U dresu U-17 reprezentacije BiH je odigrao preko 20 utakmica.