Defanzivac Plavih, Daniel Graovac, na ljeto je stigao na Grbavicu, a do sada je odigrao 23 utakmice i postigao jedan gol. Daniel ističe da svi možemo biti zadovoljni rezultatima.

Graovac je fudbaler belgijskog Mouscrona koji je na posudbi u redovima našeg tima. Dvadesetčetverogodišnji defanzivac je jedan od najstandardnijih u redovima Plavih, a odigrao je 23 utakmice. Na posljednjoj utakmici sa Radnikom je postigao gol, a prema izboru novinara ponio je i titulu najboljeg igrača utakmice.

Popularni Dani ističe da je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, te da ekipa može još napredovati.

– Pa mislim da svi možemo biti zadovoljni rezultatima do sada. Polufinale Kupa i prvo mjesto na tabeli su jako dobar rezultat i nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama. Svojim igrama sam također zadovoljan, posebno pred kraj polusezone, kazao je Daniel Graovac.

Na Letzigrund stadionu, 29. marta 2016. godine naša reprezentacija je golovima Džeke i Pjanića savladala Švicarsku, a debi u dresu reprezentacije je ubilježio i Graovac.

Foto: Klix.ba

– To mi je najdraža utakmica u karijeri. Debi za A reprezentaciju je ispunjenje sna svakog fudbalera, a pogotovo protiv jedne kvalitetne selekcije. Što se tiče golova u karijeri, nemam neki veliki izbor, rijetko ih postižem, ali ovaj protiv Radnika je sigurno najdraži, istakao je Graovac dodavši da se najviše van terena druži sa Zakrićem i Blagojević, a fudbalski uzor mu je Nemanja Vidić.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

– Želio bih se još jednom zahvaliti navijačima na podršci i poručiti im da nastave ovako, puno nam znači njihova podrška. Sretna Nova godina svima!