U organizaciji NS/FS BiH sinoć je održana manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca, a prema izboru svih kapitena i trenera, najbolji igrač Premijer lige BiH za sezonu 2017/2018 je Goran Zakarić.

Ceremoniji su prisustvovali igrači i stručni štab A reprezentacije BiH koji se okupili danas povodom prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom i Južnom Korejom. Najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2017/18. je ofanzivac Željezničara Goran Zakarić. Treneri i kapiteni klubova našeg elitnog fudbalskog takmičenja najviše glasova su dali Zakariću koji je iza sebe ostavio dvojac iz Zrinjskog, Miloša Filipovića i Nemanju Bilbiju.

– Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene. Imao sam dobru sezonu i mogu biti zadovoljan svojim igrama. Kao nagrada je uslijedio poziv u reprezentaciju i ovo večerašnje priznanje. Sretan sam i ovo je sigurno podstrek za nastavak karijere, kazao je Zakarić.

Najbolji golman je Kenan Pirić iz Zrinjskog, a na drugom mjestu je naš čuvar mreže, Vedran Kjosevski. Vrijedi dodati da je najbolji golman Omladinske Premijer lige BiH junior Plavih, Jasmin Kršić, a na drugom mjestu je također naš golman, Filip Dujmović.