U cilju transparentnog informisanja naših navijača, sponzora, članova i prijatelja Kluba, rukovodstvo FK Željezničar obavještava sportsku javnost o sljedećem:

FK Željezničar je u redovnoj proceduri 01.04.2016. godine predao dva zahtjeva za Urbanističku saglasnost Općini Novo Sarajevo. Urbanistička saglasnost se odnosi na rekonstrukciju i izgradnju istočne tribine Stadiona Grbavica koja je predviđena na zemljištu koje je 1/1 u vlasništvu FK Željezničar, te rekonstrukciju zapadne tribine i proširenje Plavog salona Stadiona Grbavica koji su također na zemljištu 1/1 u vlasništvu FK Željezničar. Općina Novo Sarajeva je 27.04.2016. godine dostavila Zaključak prema kojem se Sportskom društvu Željezničar (“SD Željezničar”) priznaje svojstvo stranke u postupku za izdavanje Urbanističke saglasnosti za Istočnu tribinu bez validnog pravnog obrazloženja, te je danas 29.04.2016. godine dostavila Rješenje prema kojem se FK Željezničar odbija zahtjev za izdavanje Urbanističke saglasnosti. FK Željezničar je danas 29.04.2016. godine odgovorio na Zaključak. Općinsko rješenje kao i odgovor na zaključak pripremljen od strane FK Željezničar vam u cijelosti prenosimo ispod.

Uslijed niza nelogičnosti, nekonzistentnih i nejasnih pravnih tumačenja nerijetko baziranih na netačnim činjenicama, rukovodstvo FK Željezničar obavještava javnost da će iscrpiti sve pravne mogućnosti u zaštiti svojih interesa.

Dokument: Rješenje Općine Novo Sarajevo

Dokument: Izjašnjene na zaključak Općine Novo Sarajevo