FK Velež iz Mostara je uputio čestitke našem Klubu za veliku pobjedu nad Ferencvarosem i plasmanu u treće pretkolo Evropske lige, a u nastavku vam prenosimo čestitku u cjelosti.

Koristimo ovu priliku da Vama, te igračima, trenerima i uposlenicima Fudbalskog kluba Željezničar čestitamo veliki trijumf nad Ferencvarošom i plasman u treće pretkolo Evropske lige.

Ovo za nas nije samo pobjeda Željezničara, već i kompletnog bosanskohercegovačkog fudbala. Nas u Fudbalskom klubu Velež raduje svaka pobjeda kluba koji predstavlja našu zemlju na međunarodnoj sceni, a posebno starih sportskih rivala i prijatelja kao što je Željezničar.

Sigurni smo da će se ovi uspjesi reflektovati i na veću posjećenost sraza naših timova, te da će naša naredna utakmica biti fudbalski praznik kakav i doliči klubovima takve slavne historije.

Ovakvi uspjesi ne samo da podižu rejting naše lige u Evropi, već i doprinose boljem ambijentu i većem zanimanju za domaćim prvenstvom. S toga Vam želimo mnogo sreće u daljnjim nastupima u Evropskoj ligi, te da kao i do sada dostojno predstavljate Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj sceni.

Sportski pozdrav,
rukovodstvo Fudbalskog kluba Velež.