FOTO/VIDEO: Talentovani Ajdin Mujagić u debiju postigao prvijenac

Junior našeg Željezničara, Ajdin Mujagić, na susretu sa Čelikom je debitovao u Plavom dresu, te postigao svoj prvijenac.

Ajdin Mujagić je rođen 3. januara 1998. godine. Nastupao je za mlađe selekcije Borca iz Jelaha, a na Grbavicu je stigao u selekciju kadeta. Sa kadetima i juniorima našeg Željezničara ima osvojene titule prvaka, a nastupao je i za mlade selekcije naše reprezentacije. U junu prošle godine je potpisao ugovor sa našim Klubom.

U okviru 13. kola Premijer lige BiH, Željo je savladao Čelik sa 4:0, a u 75. minuti je u igru ušao Mujagić. Pred sami kraj susreta je talentovani napadač Plavih na asistenciju Blagojevića matirao gostujućeg golmana i postigao svoj prvi gol za seniorski tim.

Bila je to teška utakmica, teren je bio težak. Prvo poluvrijeme smo odigrali nešto lošije, ali drugi dio smo odigrali mnogo bolje, baš onako kako smo dobili upute. Što se tiče mog nastupa, ne znam šta da kažem. Još uvijek sam po utiscima, ali drago mi je naravno i zahvaljujem se svima na podršci i ukazanom povjerenju, rekao je Ajdin Mujagić.

POGLEDAJ GALERIJU