Fudbaleri Željezničara su u okviru 27. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog 1:2.

Gosti su poveli u drugoj minuti. Nakon ubačaja sa strane lopta dolazi do usamljenog Nike Jankovića koji postiže gol za vodstvo Zrinjskog. Jukić u 17. minuti iskosa šutira malo pored gola.

U 18. minuti udarac Malekinušića sa gol linije izbacuje Kosorić. U 22. minuti ponovo prijete gosti i ovaj put naš tim s linije izbacuje loptu. U 32. minuti Blažević pravi sjajan prodor, prošao je nekoliko igrača Zrinjskog, izašao pred gol gostiju, ali Čondrić odlično brani.

Janković iskosa u 37. minuti šutira, Bender odlično brani. Subašić odlično gura za Hodžića u 44. minuti, ali u posljednji trenutak Barišić blokira. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Bilbija u drugoj minuti nastavka šutira malo pored našeg gola nakon brze kontre Zrinjskog. Mekićev udarac iz 53. minuti Čondić paradom izbacuje u korner. Nakon kornera Cocalić šutira, Čondić ponovo dobro brani.

U 63. minuti bilo je 0:2. Bilbija je iskosa izašao pred naš gol i snažnim udarcem matirao Bendera. U 74. minuti Plavi postižu gol. Beća je napravio nekoliko dobrih poteza, dodao do Subašića koji iskosko šutira i pogađa mrežu gostiju.

U sudijskom vremenu Zec šutira, Čondrić sjajno brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Tuzle City. Susret na Tušnju počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Kosorić, Cocalić, Malić – Hajdarević, Mekić – Subašić, Štilić, Resić – Hodžić. Još su igrali: Gasal, Zec, Bekrić,
Zrinjski: Čondrić, Ćorluka, Magdić, Barišić, Trajkovski, Savić, Bašić, Malekinušić, Janković, Bilbija, Jukić.