Fudbaleri Željezničara su u okviru 7. kola Lige za prvaka remizirali sa Zrinjskim 2:2.

U 10. minuti nakon kornera Zrinjskog Kadušić je probao, ali je Kjosevski bio siguran i uhvatio loptu. Sjajna prilika za Plave u 21. minuti. Zajmović je primio loptu na vrhu kaznenog prostora leđima okrenut golom, potom je sjajno makazicama šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

Ubiparip u 28. minuti šutira, ali parabola završava u rukama Pirića. Graovac u 33. minuti ubacuje, a Zajmović iskosa hvata volej, ali lopta odlazi preko gola. U narednoj minuti N. Hajdarević šutira preko gola. Sjajna prilika za goste u 37. minuti lopta je došla do N. Hajdarevića koji se sam našao ispred našeg gola, ali u posljednji trenutak Graovac spašava. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željo je u vodstvo došao u 49. minuti. Zakarić je ubacio iz kornera, a Bogičević sjajno skočio i pogodio glavom mrežu Zrinjskog. Zakarić u 56. minuti snažno šutra sa 30 metara, ali Pirić brani. Dobra prilika za goste u 62. minuti. FIlipović je odigrao glavom za Bilbiju koji sa 10 metara šutira pored našeg gola. U 68. minuti su gosti poravnali. Nakon igranja rukom N. Hajdarević dolazi u dobru situaciju i šutira, a lopta prolazi ispod Kjosevskog i trese našu mrežu. 

U 70. minuti sjajna šansa za Zrinjski. Bencun je odigrao povratnu loptu za Filipovića koji sa 16 metara šutira pored gola. Grbavica je proključala u 83. minuti. Graovac je napravio sjajan prodor, ubacio, a Zec utrčao i pogodio za veliko slavlje. Konačnih 2:2 i veliki bod Zrinjskom je donio Handžić u 90. minuti. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu u okviru prve utakmice finala Kupa BiH protiv Krupe. Susret na Grbavici počinje u 17:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Graovac, Bogičević, Osmanković, Mehremić – Hajdarević (Zec od 74.), Blagojević – Zakarić, Vranješ (Kajkut od 91.), Zajmović (Šabanadžović od 86.)- Ubiparip.
Zrinjski – Pirić – Kadušić, Jakovljević, Barišić, Stanić (Stojkić od 71.)- Pezer, Perišić – Filipović, Bilbija, Bencun – N. Hajdarević (Todorović od 75.).
Žuti kartoni: H. Hajdarević, Graovac, Mehremić, Stanić, Zakarić, Blagojević, Bencun.