Fudbaleri Željezničara su u okviru 32. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Posušje sa 3:0.

U 10. minuti je igru napustio Samir Bekrić koji se tako uz velike ovacije sa tribina oprostio od dresa Plavih i igračke karijere. U 16. minuti sjajna šansa za Plave, Hodžić (99) se probio iskosa, lobovao golmana, ali lopta odlazi tik pored gola Posušja. Štilić sjajno ubacuje u 20. minuti, a Amoah glavom u padu šutira pored gola gostiju. Udarac Hodžića (99) iz 36. minute odlazi visoko preko gola gostiju.

Brković u 40. minuti šutira iz slobodnog udarca, lopta pogađa prečku našeg gola. Jović minutu poslije iskosa šutira, lopta ide preko gola. Mekić šutira u 44. minuti, Kukić brani u korner. U posljednoj minuti Jašarevićev udarac odlazi pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Krpić glavom šutira u 53. minuti, Kukić odlično brani u korner. Četiri minute poslije ponovo velika šansa za Želju, Mekić je gurnuo za Krpića čiji udarac sjajno brani Kukić. Nakon kornera Cocalić glavom šutira preko gola. Begić glavom šutira u 62. minuti, Muftić dobro reaguje i izbacuje u korner. Mekić u 63. minuti sa 20 metara šutira pored gola.

Santos u 64. minuti izlazi sam pred gol Psosušja, ali Kukić sjajno brani ponovo. Minutu poslije Hodžić (18) sa pet metara pokušava, Kukić još jednom spašava. U narednom napadu Štilić šutira, lopta ide preko gola. Udarac Krpića glavom iz 69. minute ide preko gola. U 72. minuti Mekićev udarac završava u mreži sa strane. U 79. minuti Krpić iskosa izlazi pred gol, šutira, Kukić još jednom brani.

Grbavica je proključala u 83. minuti. Hodžić je pogodio mrežu gostiju za veliko slavlje navijača. Pet minuta poslije bilo je 2:0. Santos je oboren u kaznenom prostoru, a Štilić je bio siguran sa 11 metara. Konačnih 3:0 postavlja Amoah u 93. minuti.

Željezničar: Muftić – Beganović, Kosorić, Cocalić, Jašarević – Beća, Mekić – Amoah, Bekrić, Hodžić (99) – Krpić. Još su igrali: Štilić, Santos, Hodžić (18), Galić, haračić

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Slobode. Susret na Tušnju igra se od 17:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU