FOTO: Željo u Čitluku savladao Brotnjo sa visokih 7:0

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 1/16 finala Kupa BiH savladali domaći Brotnjo sa visokih 7:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – Memija, Boccaccini, Kosorić, Stanić – Radinović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Lazić – Nikolić.

U drugoj minuti Bekrić iskosa šutira i pogađa prečku. Tri minute poslije je Željo poveo. Nakon dubinske lopte, Milivoje Lazić je došao do lopte i matirao domaćeg golmana. Samo pet minuta poslije je bilo 2:0 za našu ekipu, a ovaj put je strijelac bio Stevo Nikolić.

Agilni Lazić u 21. minuti šutira visoko preko gola, a u narednom napadu Bekrić dobro šutira, ali lopta oldazi pored gola. Pet minuta poslije M. Stevanović pokušava, ali lopta odlazi pored gola. U 33. minuti domaći prvi put prijete, a udarac Čilića je u korner izbacio Fejzić.

U 39. minuti Željo postiže treći gol, a nakon lijepe akcije je pogodio Samir Bekrić. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:3.

Na poluvremenu je Beganović zamijenio Nikolića. Odmah na početku drugog dijela upravo je Dženis Beganović postigao gol za našu ekipu. U 51. minuti Blagojević snažno šutira preko gola. Nedugo zatim bilo je 0:5. Nakon gužve u kaznenom prostoru, Aleksandar Kosorić.

U 62. minuti debi u Plavom dresu je ubilježio Amar Beširević koji je zamijenio Stanića. Na 6:0 je u 80. minuti povisio Dženis Beganović, a sjajno je ubacio Memija. Kosorića je zamijenio Osmanković. U 89. minuti Željo postiže i sedmi gol. Beganović šutira, golman domaćih brani, a odbijenu loptu Milivoje Lazić ubacuje loptu u mrežu. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su se tako Plavi plasirali u 1/8 finala Kupa BiH.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju na Stadionu Grbavica. Protivnik od 19 sati je ekipa Metalleghea.

POGLEDAJ GALERIJU