Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola Lige za prvaka savladali Radnik sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Osmanković, Bogičević, Stanić – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Crnov – Lendrić. Za goste su od prve minute igrali: Lučić – Arnautović, Kosorić, Franić, Ostojić – Beširević, Đurić – Vasić, Srečković, Peco – Obradović.

U trećoj minuti Željo prijeti. Sjajno proigravanje Stanića za Markovića koji je iskosa izašao pred gol gostiju, šutirao, ali je Lučić odbranio. Minut poslije Zeba sa 25 metara snažno šutira, Lučić ponovo odbija u korner. U narednom napadu je i Crnov šutirao sa distance, lopta je otišla preko gola. Stanić je u 9. minuti snažno pokušao sa 25 metara, a ponovo je Lučić odbranio.

Igrala se 15. minuta kada je Radnik poveo. Obradović je povukao loptu, dodao do Demira Pece koji sa 20 metara prizemnim, preciznim udarcem matirao golmana Plavih. Pet minuta poslije je i M. Stevanović probao udarcem sa distance, ali i njegov pokušaj je otišao preko gola gostiju. Željo je u 27. minuti propustio veliku priliku. zeba je proigrao M. Stevanovića, ovaj ubacio, a udarac Crnova sa gol-linije u korner izbacuje Kosorić. Nakon kornera M. Stevanović glavom šutira preko gola.

Crnov je u 39. minuti iskosa nakon solo prodora šutira malo iznad prečke gola Radnika. U 33. minuti je Marković zaradio žuti karton. Velika prilika za Želju i u 39. minuti. Zeba je brzo izveo prekid, gurnuo Lendrića pred gol Lučića, ali udarac najboljeg strijelca prvenstva je otišao pored desne stative. Dvije monute poslije ponovo Plavi ne koriste dobru situaciju. Nakon ubačaja Zebe, M. Stevanović iz duela sa pet metara šutira preko gola. Bogičević je u 45. minuti dobio žuti karton. Blagojević je u sudijskoj nadoknadi šutirao iz slobodnog udarca preko gola. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Radnika od 1:0.

Osmanković je u 49. minuti dobio žuti karton nakon prekršaja nad Obradovićem. Isite minute je Okić zamijenio Srečkovića. U 52. minuti još jedna dobra prilika za našu ekipu. Crnov je sjajno uposlio Lendrića koji iskosa šutira, a Lučić brani. Zakarić je zamijenio Crnova. I dvije minute poslije nakon gužve u petercu Lučić je odlično reagovao.

Željo je poravnao u 57. minuti. Nakon kornera, Marković je prebacio glavom loptu, a Ivan Lendrić pogodio mrežu Radnika. Dvije minute poslije Nikolić je zamijenio Lendrića. U 65. minuti Blagojević je sa sedam metara šutirao, ali je Lučić bio sjajno postavljen i još jednom spasio svoju ekipu. Minutu poslije Stanić šutira preko gola sa vrha kaznenog prostora. Žerić  je u 77. minuti zamijenio Zebu. U istoj minuti Obradović je iz veoma teške situacije sjajno šutirao glavom, ali je Kjosevski odlično odbranio. Minutu poslije jedinica Želje, Kjosevski, fenomenalno brani udarac Beširevića i spašava svoj tim. U sudijskoj nadoknadi Krsmanović je zamijenio Đurića.

U drugoj minuti sudijske nadoknade Željo je došao do pobjede. Blagojević je snažno šutirao, Lučić je odbio, a Goran Zakarić pospremio loptu u mrežu gostiju.

Željezničar je nakon posljednjeg odigranog kola zauzeo drugo mjesto na tabeli i izborio učešće u Evropskoj ligi.

POGLEDAJ GALERIJU