Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Drinu rezultatom 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Antolović – Memija, Bogdanović, Kosorić, Kvesić – Hasanović, Hadžiahmetović, Beganović, Kokot, Đelmić – Bajić. U trećoj minuti Kosorić šutira sa 30 metara. Tri minute poslije Bajić šutira sa vrha kaznenog prostora, a Maksimović hvata loptu.

U 18. minuti je Kokot prošao po lijevoj strani, snažno šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. U 22. minuti, nakon kornera, lopta dolazi do Bajića čiji udarac odlazi pored gola Drine. Nekoliko minuta poslije lopta se odbila do Hasanovića koji šutira pored gola Drine. U 27. minuti je Bajić ponovo pokušao udarcem sa 25 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Najbolju priliku su Plavi propustili u 29. minuti kada je Kokot proigrao Beganovića koji glavom šutira, a lopta pogađa prečku. Ipak, samo minutu poslije Plavi dolaze do vodstva. Bajić je šutirao, Maksimović odbranio, a Dženis Beganović odbitak smjestio u mrežu. U 34. minuti Bajić krade loptu, odlično šutira, ali njegov udarac brani Maksimović.

U 34. minuti Željo je povisio prednost. Nakon kornera i kratke kombinacije Bajića i Đelmića, Jasmin Bogdanović je odlično skočio i pogodio za 2:0.

U petoj minuti nastavka Hadžiahmetović šutira, a odbrana Drine blokira udarac. Tri minute poslije odlična kombinacija Bajića i Đelmića, potom Hasanović šutira, Maksimović brani, odbijenu loptu ponovo Hasanović šutira, ali Maksimović odlično paradom spašava svoju mrežu. Hadžiahmetovića je zamijenio E. Sadiković.

Beganović je odlično u 75. minuti uposlio Kokota koji ubacuje, ali Bajić kasni. Nakon kornera Kokot je šutira sa 20 metara, ali je Maksimović bio siguran. Bučan je zamijenio Kvesića, a Turković Hasanovića. Do kraja su Plavi rutinski priveli utakmicu kraju i upisali tri boda.

U narednom kolu naš Željezničar gostuje u Vitezu kod istoimenog domaćina.

POGLEDAJ GALERIJU