Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš utakmice prvog pretkola Evropske lige remizirali sa Zetom 2:2, te tako osigurali prolaz u drugo pretkolo.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Stanić – Blagojević, Radinović – Zec, Zeba, Zakarić – Lendrić. Domaći su od prve minute igrali u sastavu: Novović – Pesukić, Djukić, Vijačić, Šekulić – Aždović, Milojko, Vukčević – Kukuličić, Ljuljdiraj, Kalezić.

U trećoj minuti Kalezić iskosa šutira pored našeg gola. Dvije minute kasnije Zeba sjajno proigrava Zeca, ali u posljednji trenutak Djukić izbacuje loptu. Radinović je u 12. minuti zaradio žuti karton. Stevanović je u 28. minuti pokušao sa 25 metara, ali je lopta otišla pred gola. Zeta je povela u 29. minuti. Nakon greške Graovca, Ljuljdjuraj je ubacio loptu, a Kukuličić pogodio našu mrežu. Djukić je u 31. minuti dobio žuti karton nakon prekršaja nad Zecom.

Samo dvije minute je trajala prednost Plavih. Za 1:1 je na fantastičan način pogodio Goran Zakarić koji je sa 25 metara iz slobodnog udarca sjajno matirao domaćeg golmana. Ljuljdjuraj je u 35. minuti zbog udaranja Stanića u vrat zaradio žuti karton. U 41. minuti dobar prekid domaćih, a udarac glavom Vujačića odlazi preko našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:1.

Početak drugog dijela protekao je u igri na sredini terena, a u 62. minuti sve je bilo gotovo. Zeba je dodao do Ivana Lendrića koji je prevario Vujačića i sa 20 metara prizemno matirao golmana Zete za veliko slavlje naših navijača. Zec je tri minute kasnije zaradio žuti karton. Radinovića je zamijenio Marković u 70. minuti. Dvije minute kasnije Kalezić topovski šutira sa 25 metara, ali je Kjosevski sjajno odbranio. Domaći su poravnali na 2:2 u 77. minuti. Nakon greške na našoj lijevoj strani lopta je došla do Nikole Krsotvića koji pogađa mrežu našeg tima. Dvije minute nakon toga Zec sa 20 metara gađa, ali je Novović bio siguran. Lendrića je u 80. minuti zamijenio Nikolić.

Bigučević je dobio žuti karton u istoj minuti. Zebu je u 84. minuti zamijenio Žerić. U 89. minuti domaći su preko Krsotvića imali sjajnu priliku, ali udarac glavom je otišao pored našeg gola. U narednom napadu je Žerić tukao sa distance, ali lopta je otišla pored gola. U sudijskoj nadoknadi Krsotvić je zaradio žuti karton. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su se tako Plavi plasirali u drugo pretkolo Evropske lige.

POGLEDAJ GALERIJU