Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice poraženi od Čapljine sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić – Zolotić, Hadžiahmetović, Bekrić, Memija, Tiago – Lendrić.

U 10. minuti Tiago šutira pored gola. Šest minuta poslije kontra gostiju, ali je Kjosevski odličan na golu. U 19. minuti Bekrić je uposlio Lendrića čiji udarac brani golman Čapljine. Od 20. minute su Bekrića i Lendrića zamijenili Beganović i Mujagić. Tri minute poslije, Zolotić šutira, a lopta odlazi u korner.

Kramarić je u 24. minuti šutirao, golman odbio u korner. Nakon kornera Mujagić dva puta prijeti, ali se rezultat nije mijenjao. U 30. minuti Raič pokušava, Kjosevski je bio siguran. Agilni Kramarić u 35. minuti šutira pored gola. Tri minute poslije Beganović glavom šutira pored gola.

Drugo poluvrijeme su Plavi počeli u sastavu: Ćeman – Memija, Osmanković, Hodžurda, Mailson – E. Sadiković, Blagojević, Beganović, Halvadžić, Hiroš – Mujagić, a još su igrali Hasanović, Duraković i Žerić.

U 58. minuti brza kontra Čapljine, a u završnici je matiran Ćeman za 1:0. Minutu poslije Blagojević šutira pored gola. Ćeman je odlično svoju mrežu spasio u 62. minuti. Osam minuta poslije ponovo Blagojević šutira, ali lopta odlazi u korner. Igrala se 74. minuta kada je Hiroš pokušao, ali je golman Čapljine bio siguran.

Pet minuta prije kraja Mailson ubacuje, a Duraković sa pet metara prebacuje gol. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

U petak Plavi igraju novi susret, a protivnik je Velež.

POGLEDAJ GALERIJU