Fudbaleri Željezničara odradili su i posljednji trening pred sutrašnji derbi sa Širokim Brijegom koji se igra od 16:30 sati.

Nakon pobjede u prošlom kolu nad ekipom Radnika, Željezničar će sutra dočekati ekipu Širokog Brijega i pokušati ostvariti pobjedu i zadržati bodovnu prednosti nad Zrinjskim od četiri boda.

Na konferenciji za medije koja je održana jučer, šef struke Admir Adžem i prvotimac Stojan Vranješ, istakli su da uz podršku navijača Željo može ostvariti ono što želi, a to je pobjeda.

– Očekuje nas derbi, odigrali smo zimus tri utakmice koje su bile interesantne i takvu utakmicu očekujemo u subotu. Nemamo kartoniranih igrača, jedini koji će izostati je Jovan Blagojević koji ima upalu sinusa i nije spreman. Jedva čekamo utakmicu i da ostvarimo ono što želimo, a to je pobjeda. Bilo je promjena u sastavima, ne mora biti presudno, ali sigurno je da u dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu sa Širokim Brijegom. Da li je Široki jači ili slabiji to ćemo vidjeti u sljedećoj utakmici, rekao je Admir Adžem.

– Očekuje nas najteža utakmica u dosadašnjem dijelu šampionata. Široki je organizovana ekipa koja nam može napraviti probleme, ali mi pokazujemo iz utakmice u utakmicu da se dižemo. Naša obaveza je da pobijedimo utakmicu sa Širokim i da napravimo uvertiru pred polufinale Kupa i pred derbi. Uz podršku naših navijača nadam se pobjedi, kazao je Stojan Vranješ.

Utakmica Željezničara i Širokog Brijega igra se sutra u 16:30 sati, a prodaja ulaznica počinje od 10 sati. Željo te treba!

POGLEDAJ GALERIJU