Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Zrinjskim 1:1.

U drugoj minuti Nikolić šutira, a Antolović brani. Memija je u 11. minuti odlično probio, ali je njegov ubačaj otišao predaleko. Dvije minute poslije Blaić šutira preko našeg gola. Igrala se 24. minuta kada su Plavi poveli. Odlično su kombinovali fudbaleri našeg tima, a u završnici je Bajić uposlio Hasanovića koji pogađa za slavlje oko 200 naših navijača.

Agilni Nikolić je u 34. minuti šutirao glavom, ali je lopta otišla pored desne stative našeg gola. U posljednjoj minuti prvog dijela domaći prijete, ali Đelmić u posljednji trenutak otklanja opasnost. Pokušao je i Simeunović, ali nije bilo promjena.

U drugoj minuti nastavka Pehar šutira preko gola. U 57. minuti Stojkić pokušava, ali njegov udarac odlazi pored gola Plavih. Od 59. minute na terenu je umjesto Kokota igrao Hadžiahmetović. Tri minute poslije Memija izlazi pred gol Zrinjskog, ali njegov udarac zaustavlja stativa. U 66. minuti se Pehar ne snalazi pred golom Antolovića.

Memiju je zamijenio Bučan. U 71. minuti gužva u našem kaznenom prostoru, ali je Zeljković na kraju izbacuje loptu. Domaći su poravnali u 74. minuti golom Steve Nikolića. Pet minuta poslije Stojkić šuta iz slobodnog udarca u dobro postavljenog Antolovića. Šest posljednjih minuta na terenu je umjesto Đelmića igrao Varea. U posljednjoj minuti napadač Zrinjskog odlično šutira, ali Antolović spašava svoju mrežu.

POGLEDAJ GALERIJU