Fudbaleri Željezničara obavili su jutarnji trening, a već od 15 sati na rasporedu je nova pripremna utakmica. Rival koji će testirati Plave bit će ekipa Proletera iz Novog Sada.

Plavi su jučer odigrali 2:2 sa ruskim premijerligašem, Akhmatom, a ekipa je jutros obavila lakši jutarnji trening. Žestok ritam nastavlja se već danas kada će naš tim odigrati treći pripremni meč u Antaliji. Protivnik je novosadski Proleter koji je nakon prvog dijela sezone na 11. poziciji Superlige Srbije.

Proleter iz Novog Sada osnovan je 1951. godine u okviru istoimenog sportskog društva. Klub je tokom svoje historije igrao niže lige, a svoj najveći uspjeh ostvarili su u posljednje dvije sezone. Prvo su osvojili Prvu ligu Srbije i izborili plasman u Superligu, a narednu sezonu su završili kao osma ekipa u Srbiji.

Ekipu sa klupe predvodi Branko Žigić, tridesetosmogodišnji trener čija je skoro čitava fudbalska karijera vezana za ovaj klub. U rosteru Proletera ima nekoliko poznatih imena. Prije svega tu je bivši fudbaler našeg tima, Uglješa Radinović, bivši igrači Krupe Lazar Marjanović, Milorad Balabanović i Siniša Babić, a pored njih vrijedi izdvojiti Stefana Čolovića, Milana Mirosavljeva, Aleksandra Andrejevića, Aleksu Pejića…

Utakmica se igra u 15 sati (17 sati po vremenu u Turskoj) uz tekstualni prenos na Facebook stranici FK Željezničar.

POGLEDAJ GALERIJU