Ekipa Željezničara je drugi radni dan na pripremama u Antaliji. Plavi su jutros obavili trening, a danas je na rasporedu susret sa Shkendijom.

Jutarnji trening su obavili svi fudbaleri izuzev Dacića koji bi se puni trenažni proces trebao vratiti sutra. Već danas će Plavi odigrati prvu pripremnu utakmicu u Turskoj. Protivnik je ekipa Shkendije, a susret se igra u 17 sati (19 po vremenu u Turskoj) uz direktan prenos na Areni Sport.

Shkendija je makedonski klub osnovan 1979. godine u Tetovu. U prethodnoj sezoni su osvojili titulu prvaka i Kup Makedonije, a u tekućoj sezoni su nakon prvih 18 kola na prvom mjestu sa pet bodova više od Vardara. Momčad sa klupe predvodi Qatip Osmani koji je na mjestu trenera od jula 2017. godine.

Najbolji strijelac u ovoj sezoni je Besart Ibraimi sa 11 golova iz 11 nastupa uz sedam asistencija, ali zbog povrede ligamenata neće biti u konkurenciji za utakmicu.. Potom slijedi Izair Emini sa deset golova. Ekipu je nedavno pojačao i Agim Ibraimi kojeg se sjećamo iz dresa Maribora i duela protiv našeg tima. Dres Shkendije je u sezoni 2014/2015 nosio bivši naš fudbaler Zajko Zeba.

Utakmica se igra u 17 sati po vremenu u BiH, a u 19 po lokalnom vremenu.

POGLEDAJ GALERIJU