Fudbaleri našeg Želejzničara su u okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Slobodom odigravši 1:1.

Susret je počeo minutom šutnje za tragično preminulog navijača našeg Kluba, Mirzu Raščića. U devetoj minuti Bajić krade loptu, te snažno šutira, a lopta odlazi iznad prečke Slobodinog gola. Plavi su poveli u 13. minuti. Bajić je odlično povukao loptu, uposlio Kokota koji sa vrha kaznenog prostora odlično šutira i pogađa za 1:0.

U 24. minuti velika prilika za Želju. Kvesić je odlično prošao po strani, ubacio, a Hasanovićev udarac odlazi pored gola. U 26. minuti cijeli stadion je aplauzom, a potom skandiranjem odao počast Mirzi Raščiću. Priliku za Slobodu je imao Mehidić, ali je njegov udarac otišao pored našeg gola.

Dvije minute prije kraja prvog dijela, nakon kornera je Zrnanović pokušao, ali nije bilo promjene rezultata.

Beganović je u 47. minuti šutirao iz slobodnog udarca, a Pirić odbranio. Dvije minute poslije su gosti poravnali rezultat. Odbijenu loptu je u mrežu pospremio bivši naš fudbaler Zajko Zeba koji nije proslavio gol. U 55, minuti je zbog igranja rukom Dženis Beganović dobio drugi žuti karton.

U 72. minuti su naši fudbaleri tražili najstrožiju kaznu, ali je Paradžik dosudio korner nakon kojeg je Kokot šutirao preko gola. U 76. minuti Kvesić ubacuje, Sadiković šutira glavom, a Pirić fantastično brani. Dvije minute prije kraja Turković je šutirao, a odbrana Slobode izblokirala udarac.

POGLEDAJ GALERIJU