Željezničar je u okviru 30. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladao Mladost sa 3:1.

U trećoj minuti Klepač ubacuje iz kornera, Šabanadžović šutira glavom, lopta pogađa defanzivca gostiju, Plavi su tražili penal, ali je Bjelica pokazao na korner. U narednoj minuti ponovo slična situacija, Sadiković je ubacio, lopta u ruku pogodila Markovića, ali Bjelica ni ovaj put nije pokazao na 11 metara. U devetoj minuti Stevanović ubacuje, Krpić glavom šutira pored gola.

Klepač u 17. minuti odigrava za Šabanadžovića koji sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Arežina u 19. minuti driblingom se rješava čuvara, potom šutira lijevom nogom iskosa, lopta odlazi malo pored našeg gola. Novu priliku naš tim imao je u 24. minuti kada je Šabanadžović izašao pred Velića koji mu brani udarac, a u nastavku Klepačev udarac je izblokiran u korner.

Mladost je povela u 26. minuti. Arežina je ubacio iz kornera, a Guzina glavom pogodio naš gol. Naš tim je poravnao u 45. minuti. Sadiković je ubacio sa lijeve strane, a Sinan Ramović se najbolje snašao pred golom Mladosti i pogodio mrežu Velića. Minutu poslije Klepač ubacuje, a Krpić ne uspijeva stići na ubačaj i u padu šutira pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Ramović u 56. minuti ubacuje, a Krpić šutira preko gola. Minutu poslije Bogičevića pred golom u posljednji trenutak blokira Hreljić. U 59. minuti šut Veselinovića je izblokiran u korner. Arežina u 64. minuti snažno šutira sa 40 metara, lopta odlazi malo pored lijeve stative našeg gola.

Bogičević glavom nakon kornera šutira glavom, loptu sa gol linije izbacuje Atajić. Željo je do vodstva došao u 77. minuti. Stanić je šutirao i pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu šalje Matej Rodin. Arežina u 79. minuti sjajno ubacuje sa Hreljića koji glavom ispred našeg gola šutira preko prečke. U 80. minuti Mujezinović šutira, Velić brani, a potom i odbijenu loptu na koju je natrčao Ramović. Nakon toga uslijedila je kontra Mladosti, a udarac iskosa Welbecka brani Fejzić.

Veselinović sjajno u 82. minuti podvaljuje za Šabanadžovića koji izlazi pred Velića koji i ovaj put odlično brani. Ipak ni Velić ništa nije mogao u 83. minuti. Zajmović je gurno za Krpića koji rutinski trese mrežu Mladosti sa deset metara. Arežina je iskosa iz slobodnog udarca u 88. minuti šutirao preko gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Radnika. Susret u Bijeljini počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović (Zajmović od 74.), Rodin, Bogičević, Stanić – Šabanadžović, Sadiković (Mujezinović od 55.)- Klepač (A. Zec od 69.), Ramović, Veselinović – Krpić.
Mladost: Velić – Hreljić, Isaković, Marković, Asani – Welbeck, Biber – Bojo (Vehab od 85.), Arežina, Atajić (Delić od 85.( – Guzina (Muslimović od 65.).
Žuti kartoni: Arežina,
Crveni karton: Asani (dva žuta), Biber (dva žuta)