Fudbaleri Željezničara su u okviru 9. kola Lige za prvaka poraženi od Sarajeva sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Boccaccini, Stanić – Marković, Bekrić – M. Stevanović, Zeba, Crnov – Lendrić. Za domaće su od prve minute igrali: Pavlović – Kadušić, Novaković, Kovačević, Al. Bekić – Ivetić, Sarić – Hodžić, Duljević, Hebibović – Am. Bekić.

U prvoj minuti Zeeba je sa 25 metara lijevom nogom šutirao, Pavlović je bio siguran. Duljević je u osmoj minuti šutirao sa distance preko našeg gola. Pet minuta poslije Sarić iz prekida sa 25 metara šutira preko gola. U 21. minuti je Sarajevo povelo. Nakon što je Kerla igrao rukom u kaznenom prostoru dosuđen je penal, a siguran sa 11 metara je bio Amer Bekić.

Dvije ogromne prilike u 28. minutina obje strane. Prvo je Željo nakon prekida zaprijetio preko Kerle, ali je Pavlović odbranio. Nakon kontre Hebibović je izašao pred naš gol, zaobišao golmana, ali promašio prazan gol. Velika prilika u 35. minuti za Želju. Nakon ubačaja Stanića, Kerla je vratio za Lendrića koji šutira, ali Pavlović sjajno brani. Tri minute prije kraja prvog dijela, Sarić iz slobodnog udarca sa 20 metara šutira prije gola. Na poluvrijeme se otišlo vodstvo domaćih od 1:0.

Od 46. minute umjesto Crnova igrao je Nikolić. Zeba je ubacio u 60. minuti, Pavlović otišao u prazno, a M. Stevanović glavom šutirao pored gola. Al. Bekić je u 65. minuti dobio žuti karton. Minutu poslije su Blagojević i Zakarić zamijenili Bekrića i Stanića. Kod domaćih je Am. Bekića zamijenio Ahmetović.

U 76. minuti Hebibović je propustio veliku priliku kada je sa 10 metara šutirao pored gola. Minut poslije Ahmetović iskosa šutira, Kjosevski sjajno brani. Kerla je u 85. minuti zaradio žuti karton. Minutu poslije je i S. Stevanović požutio. Duljevića je u 89. minuti zamijenio Radovac. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Radnika. Susret na Grbavici počinje od 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU