FOTO: Željo i DAC remizirali bez golova

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa slovačkim prvoligašem, FC DAC.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Kosorić, Kramarić – Hasanović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Tiago – Lendrić.

U šestoj minuti DAC preko kontre prijeti, ali je Kosorić izbacio loptu u petercu. Šest minuta poslije odlična prilika za Želju. Tiago je ubacio, a M. Stevanović glavom šutirao pored gola. U 29. minuti Kramarić sa distance pokušava, ali udarac odlazi pored gola.

Tri minute poslije Slovaci prijete, ali je Kjosevski na visini zadatka. Fudbaleri DAC-a su igrali veoma grubo, a nakon jednog takvog prekršaja, S. Stevanović je igru napustio zbog lakše povrede. Pet minuta prije kraja prvog dijela, Lendrić na asistenciju Bekrića postiže gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U 55. minuti su Beganović, Zolotić i Stanić zamijenili Bekrića, Blagojevića i Tiaga. Četiri minute poslije DAC je pokušao, ali Kjosevski još jednom brani. Djermanović je zamijenio Lendrića i već u narednoj akciji šutirao pored gola.

Rezervista Hodžurda griješi u 71. minuti, ali napadači Slovaka nisu uspjeli postići gol. Mailson je igrao umjesto M. Stevanovića. Brazilac je u 81. minuti ubacio, a Kramarić glavom šutirao pored gola. E. Sadiković i Halvadžić su zamijenili Hasanovića i Kramarića.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su Željezničar i DAC remizirali 0:0.

POGLEDAJ GALERIJU