Fudbaleri Željezničara su u okviru 29. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Borcem 0:0.

Štilić u devetoj minuti ubacuje iz kornera, Cocalić malo kasni i šutira pored gola. U 12. minuti naši fudbaleri su tražili najstrožiju kaznu zbog igranja rukom pred gola Borcem, ali glavni sudija Musa se nije oglašavao. Udarac Melega iz uz 15. minute sjajno brani Bender. Dvije minute poslije Lukić odlično hvata volej, Bender brani i od prečke lopta ide u korner.

Subašić je u 18. minuti ubacio sa strane, a Hodžić glavom šutirao pored gola. Subašić u 45. minuti sa distance šutira snažno, lopta ide preko gola gostiju. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željo opasno prijeti u 65. minuti. Nakon šanse Zeca kada je u posljednji trenutak blokirao Vojnović, lopta dolazi do Šehića koji precizno šutira, ali gol Borca spašava stativa. Blažević u 82. minuti ubacuje, Bekrić glavom pogađa stativu. Udarac Blaževića nakon solo prodora u 85. minuti ide pored gola. Mekić je šutira sa 25 metara, Ćetković sigurno brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici počinje u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Kosorić, Cocalić, Blažević – Hajdarević, Mekić – Subašić, Štilić, Šehić – Hodžić. Još su igrali: Zec, Bekrić, Beća
Borac: Ćetković, Cucin, Kujundžić, Brkić, Bošnjak, Ćorić, Begić, Jović, Vojnović, Lukić, Meleg. Još su igrali: