Fudbaleri Željezničara su u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali u Bijeljini Radnik sa 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stanić, Velić, Bogičević, Projić – Šabanadžović – Zakarić, Zeba, Blagojević, Zajmović – Kajkut. Domaći su od prve minute igrali u sastavu: Lučić – Blaić, Franić, Šerbečić, Merajić – Arnautović, Beširević – Peco, Đurić, Srečković – Glišić.

Već u 11. minuti Željo je poveo. Projić je ubacio uz auta do Kajkuta koji se riješio jednog čuvara, a potom ga je Blaić oborio u kaznenom prostoru. Glavni sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran sa 11 metara bio je Zajko Zeba. Kajkut je zbog povrede morao napustiti igru, a umjesto njega je ušao Beganović.

U 18. minuti Zakarić šutira sa 20 metara, ali je Lučić bio siguran. Stanić je u 32. minuti zaradio žuti karton. Plavi su još jednom tražili najstrožiju kaznu, ovaj put je oboren Zakarić, ali glavni sudija se nije oglašavao. U 42. minuti Beganović iskosa šutira preko gola Radnika. U 44. minuti je Željo uduplao svoju prednost. Lijepu akciju su Plavi izgirali, a nakon ubačaja Zebe, Beganović je ostavio loptu za Gorana Zakarića koji pogađa mrežu domaćih. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Željezničara od 2:0.

Od prve minute drugog dijela Arnautovića je zamijenio Stojanović. U 52. minuti Projić je iskosa šutirao preko gola Radnika. Beganović je u 57. minuti dobio žuti karton. U istoj minuti Srečkovića je zamijenio Bradonjić. U 59. minuti Zebu je zamijenio Ramović.

Beširević je u 60. minuti šutirao, Velić blokirao udarac, a lopta otišla malo iznad našeg gola. U 66. minuti Đurića je zamijenio Hadžić. U 71. minuti je Beganović zaradio drugi žuti karton. Hajdarević je u 74. minuti zamijenio Zajmovića. U 74. minuti dobra situacija za domaće, ali Glišič šutira pored gola.

U 77. minuti sjajna intervencija Kjosevskog kada hvata udarac Šerbečića. Blagojević je zaradio žuti karton. U 86. minuti nakon kornera i gužve Peco pogađa vanjski dio stative našeg gola. Blagojević u 88. minuti sa 25 metara šutira pored gola domaćih. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako Plavi slavili petu ovosezonsku pobjedu.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju na svoj rođendan. Susret na Grbavici sa Krupom počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU