Fudbaleri Željezničara su u okviru prijateljske utakmice savladali Sutjesku u Foči sa 2:0.

U trećoj minuti Hajdarević havata volej na 20 metara, ali golman domaćih sjajno brani. U 10. minut korner za domaće, a nakon ubačaja Mulić glavom šutira preko gola. Krpić u 23. minuti glavom spušta za Zeca, ovaj volej udarcem pokušava, ali lopta odlazi preko gola. U 28. minuti Zec ostavlja za Hajdarevića koji izlazi pred gol domaćih, ali Terzić sjajno brani.

Plavi su poveli u 36. minuti. Blagojević je uposlio Zajmovića koji lob udarcem matira Terzića za 0:1 u Foči. Dvije minute poslije Zajmović daje povratnu loptu za Zeca, a ovaj sa deset metara šutira malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Drugo poluvrijeme su Plavi počeli u sastavu: Ćeman – A. Šehić, Osmanković, Bakrač, Duraković – Vranješ, Blagojević – Zec, Čurjurić, Zajmović – Dacić. U 58. minuti Blagojević šutira iz slobodnog udarca, ali golman Sutjeske sigurno brani. U 64. minuti Vranješ iskosa prolazi, a potom i šutira, ali Terzić odbija u korner. Isti igrač šutira u 72. minuti sa 30 metara, ali lopta ide preko gola. U 76. minuti Mujić ubacuje, a Dacić glavom šutira preko gola. U 78. minuti bilo je 0:2. Vranješ je ubacio, a Dacić glavom pogodio mrežu domaćih. U posljednjoj minuti je i Salanović šutira glavom preko gola.

 

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – A. Šehić, Bakrač, Bogičević, Pavić – Hajdarević, Blagojević – Zec, Čurjurić, Zajmović – Krpić. Još su igrali: Ćeman, Osmanković, Duraković, Vranješ, Dacić, Stevanović, Nuhanović, Mujić, Duraković, Mušović, Šušić, Salanović, Mujkić.
Sutjeska: Terzić, Mrgud, S. Pljevaljčić, Rašević, A. Ivanović, Sekulić, Okuka, M. Ivanović, Elez, Mulić, O. Pljevaljčić.