Fudbaleri Željezničara su u pripremnoj utakmici savladali domaći Velež sa 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Domaći su počeli u sastavu: Tipura – Memić, Petrović, Zvonić, Mahinić – Krcić, Ćosić, Mujezinović, Rodrigo, Handžić – Panesso.

U drugoj minuti Petrović sa 20 metara šutira preko našeg gola. U 13. minuti odlična prilika za domaće. Rodrigo je uposlio Mujezinovića koji šutira i pogađa prečku našeg gola. U narednom napadu Petrović iz velike daljine šutira pored gola Kjosevskog. Minut poslije Stojanović hvata volej, ali lopta odlazi preko gola. Lendrić je u 19. minuti zaradio žuti karton zbog prigovora.

Igrala se 32. minuta kada je Zeba iz slobodnog udarca šutirao u golmanovu stranu, matirao Tipuru, ali je stativa spasila domaće. Četiri minute poslije dobra akcija Plavih, a u završnici udarac M. Stevanovića pogađa vanjski dio mreže. U posljednjoj minuti prvog dijela Bogičević je šutirao glavom preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom 0:0.

Od prve minute nastavka Kerla je igrao umjesto Boccaccinija. U 50. minuti Zeba je odigrao povratnu loptu za M. Stevanovića koji šutira preko gola sa vrha kaznenog prostora. Od 57. minute Željo je vodio. Nakon ubačaja sa strane Ivan Lendrić je najbolje skočio i glavom matirao golmana Tipuru. Kerla je u 60. minuti neoprezno startovao i zaradio žuti karton. Radinović, Musa i Bekrić su u 62. minuti zamijenili Blagojevića, S. Stevanovića i Zebu. Dvije minute poslije je Bobić zamijenio Kjosevskog.

Željezničar je svoje vodstvo uduplao u 70. minuti. Bekrić je sjajno uposlio Gorana Zakarića koji prolazi pored Tipure i ubacuje loptu u mrežu. Dvije minute poslije je Zakarića zamijenio Stanić, a nedugo zatim Hasanović i Žerić su ušli u igru umjesto Markovića i M. Stevanovića. Šest minuta prije kraja Mujezinović izlazi pred naš gol, ali Bobić sjajno brani. Beširević je zamijenio Stojanovića. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra 26. februara u 14:30 sati protiv domaće Krupe.

POGLEDAJ GALERIJU