Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/16 finala Kupa BiH savladali domaći Metalleghe sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – Stevanović, Bogičević, Graovac, Projić – Hajdarević, Hasanović – Zakarić, Beganović, Ramović – Zec.  Za domaće su igrali: Ramić, Goloman, Pljevljak, Hota, Smajić, Alispahić, Handžić, Kovač, Samardžić, Kukavica, Fejzić.

Već u trećoj minuti je Željo poveo. Lopta je došla do Asima Zeca koji snažno šutira sa 20 metata i pogađa mrežu domaćih. U devetoj minuti Zakarić prolazi po desnoj strani, ubacuje, a Zec šutira preko gola. Dvije minute poslije ponovo dobra situacija za našu ekipu. F. Fejzić je pogriješio, Zec uzeo loptu i pokušao uposliti usamljenog Zakarića, međutim ubačaj odlazi preko Zakarića.

U 11. i 15. minuti Hota je pokušavao, ali oba udarca je Fejzić sigurno hvatao. U 22. minuti odlična prilika za domaće. Handžić je iskosa šutira, a u posljednji trenutak blokirao Projić. Na odbijenu loptu je natrčao Pljevljak, ali je ovaj put Fejzića spasio naš gol. U 25. minuti je Goloman dobio žuti karton.

Stevanović u 27. minuti sjajno ubacuje, lopta je išla prema Beganoviću koji je bio sam na drugoj stativi, ali je lopta stala u blatu ispred gola. U 35. minuti Zec je asistirao Ramoviću, ali u posljednji trenutak ispred devetke Plavih izbacuje F. Fejzić. U 44. minuti Ramović je gurao za Projića, ali je Ramić napustio svoju gol i uspio doći do lopte ispred lijevog beka Želje. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Želje od 1:0.

U 54. minuti je Hota dobio žuti karton. U narednoj minuti Tankuljić je zamijenio Samardžića. U 57. minuti Zakarića mijenja Zeba. Dvije minute poslije Zeba je zaradio žuti karton. U 69. minuti sjajna prilika za Plave. Ramović je izašao pred gol Metalleghea, ali mu je Ramić odbranio udarac. Minutu poslije Hadnžić pada u našem kaznenom prostoru, ali dobija žuti karton zbog simuliranja.

Beganović je u 70. minuti dobio žuti karton. U 77. minuti ogromna šansa za naš tim. Žerić i Zec su trčali kontru, Žerić je uposlio Zeca koji je se našao sam pred golom domaćih, ali je pokušaj lob-udarca Ramić sigurno uhvatio. Mujagić je zamijenio Zeca minutu poslije.

U 81. minuti dobra situacija za naš tim, ali povratni pas Žerića ne pronalazi njegove saigrače. Projić je u 86. minuti dobio žuti karton. Hotu je pred kraj zamijenio Jurević. U sudijskoj nadoknadi Hajdarević je požutio. Hasanović je u 92. minuti presjekao loptu defanzivcima domaćih, potom šutirao savrha kaznenog prostora preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su se Plavi tako plasirali u 1/8 finala Kupa BiH.

Narednu utakmicu Željo igra u subotu sa Slobodom. Susret u Tuzli počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU