Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola Lige za prvaka u Bijeljini savladali Radnik sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stanić, Boccaccini, Bogičević, Stojanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Domaći su igrali od prve minute u sastavu: Lučić – Zeljković, Kosorić, Šerbečić, Ostojić – Stojanović, Beširević – Vasić, Đurić, Okić – Obradović.

U trećoj minuti Okić ubacuje sa lijeve strane, a volej udarac Obradovića odlazi daleko od našeg gola. Plavi su u sedmoj minuti prvi put zaprijetili. M. Stevanović je iskosa lijevom nogom šutirao preko gola. Sedam minuta poslije Vasić iz velike udaljenosti pokušava, ali nije bilo opasnosti po gol Plavih. Zeba je u 19. minuti ubacio iz kornera, a M. Stevanović nije dobro zahvatio loptu koja je otišla visoko preko gola.

Sjajnu priliku je Željo imao u 24. minuti. Nakon kornera Zakarić je snažno šutirao, ispred gola je lopta pogodila Boccaccinija, a iz peterca je loptu izbacio Đurić. Šest minuta poslije ponovo dobra prilika za Želju. Zakarić je odigrao za Stojanovića koji pronalazi Markovića čiji udarac iz kaznenog prostora pogađa stativu.

Domaći su u 39. minuti propustili odličnu priliku. Nakon brze kontre Vasić je prevario Stojanovića, potom šutirao malo pored našeg gola. U 44. minuti sjajno su kombinovali Stevanović i Zeba, ali ubačaj prema Lendriću iz peterca je izbacio Kosorić. Na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom 0:0.

Veliku priliku su domaći propustili u 57. minuti. Zeljković je ubacio, u petercu je sam ostao Obradović koji šutira, ali je Kjosevski fenomenalno odbranio. U 64. minuti dobra akcija domaćih i odlična prilika. Đurić je sa ivice kaznenog prostora šutirao i pogodio prečku. Željo je do vodstva došao samo minutu poslije. M. Stevanović je ubacio, Šerbečić izbacio, a na odbijenu loptu natrčao Zajko Zeba koji sjajno pogođa iz voleja. U 67. minuti je Srečković zamijenio Okića.

Stanić je u 67. minuti zaradio direktan crveni karton nakon prekršaja nad Srečkovićem. Zebu je u 72. minuti zamijenio S. Stevanović, dok je kod domaćih Janković zamijenio Vasića. Marković je u 78. minuti dobio žuti karton. Ademović je u 80. minuti zamijenio Stojanovića. Nikolić je zamijenio Lendrića, a Crnov Zakarića. Beširević je zaradio žuti karton u 85. minuti. U istoj minuti dobra prilika za Plave. Marković je izašao pred gola domaćih, ali iskosa iz teške pozicije je šutirao preko gola.

Beširević je u 88. minuti šutirao iz slobodnog udarca, ali je Kjosevski paradom uhvatio loptu. Crnov u 89. minuti sa lijeve strane snažno šutira preko gola. U sudijskom vremenu su Kjosevski, S. Stevanović, Ostojić i Crnov zaradili žute kartone. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su Plavi ubilježili nova tri boda.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru revanša polufinala Kupa BiH. Susret na Grbavici protiv Širokog Brijega se igra u srijedu od 18 sati!

POGLEDAJ GALERIJU