Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali banjalučki Borac sa 1:0.

U 11. minuti je Željo poveo. Đelmić je prošao po strani, šutirao, a u petercu u gužvi se najbolje snalazi Tiago koji pogađa za 1:0. Teren je bio izuzetno težak za igru, samim tim nije bilo izrazitijih prilika. U 26. minuti brza akcija Plavih, a u završnici je Đelmić šutirao preko gola.

Nakon greške Hadžiahmetovića, Koljić uzima loptu i snažno šutira pored gola. Tri minute poslije ponovo gosti prijete. Jović je ubacio, a Radinović šutira pored gola. Pet minuta prije kraja prvog dijela Đelmić je prošao po desnoj strani, ubacio, a Tiagov udarac brani Jović.

Igrala se peta minuta drugog dijela kada je Blagojević volej udarcem šutirao pored gola. U 54. minuti odlična akcija Želje, a u završnici Kokot iz neposredne blizine ne uspjeva pogoditi mrežu Borca. Nakon kornera je Đelmić šutirao, ali su gosti otklonili opasnost. Dvije minute poslije Hadžiahmetović šutira sa 25 metara, ali je Jović bio siguran.

U 58. minuti Jandrić se ubacio iz drugog plana, šutirao, ali je Antolović bio na visini zadatka. Kokota je zamijenio Stokić. U 70. minuti je Stokić šutira iz slobodnog udarca, a Jović odbranio. U 77. minuti Beganović pokušava iz slobodnog udarca, ali je Jović dobro branio.

Dvije minute prije kraja susreta je Mujagić zamijenio Đelmića. U sudijskom vremenu je Hasanović zamijenio Beganovića koji je dobio aplauze sa tribina.

POGLEDAJ GALERIJU