Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Čelik sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Boccaccini, Bogičević, S. Stevanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Bekrić, Križman – Lendrić. Za goste iz Zenice su od prve minute igrali: Ružić, Jurković, Hrkać, Marković, Popović, Pezer, Hećo, Duvnjak, Brković, Pliska, Smriko.

Od prve minute Željo je imao posjed, ali tek u 18. minuti je zaprijetio. Bekrić je ubacio sa strane, a Marković sa pet metara glavom šutirao pored gola. Tri minute poslije nakon kornera Čelika, Pezer makazicama pokušava, ali bez opasnosti po naš gol. Samo minut poslije ponovo Pezer u prilici, ovaj put sa deset metara šutira pored gola. U 26. minuti je Pezer zaradio žuti karton.

Sjajna akcija Plavih u 30. minuti. Križman je odigrao za Bekrića čiji udarac brani Ružić. U narednom napadu ubačaj Bekrić ne pronalazi usamljenog Lendrića. U 32. minuti je Pezer zaradio drugi žuti karton nakon udaranja Bekrića bez lopte. Dvije minute poslije Marković je zaradio žuti karton nakon prigovora.

Gosti u 42. minuti nakon kontre prijete preko Pliske, ali je Kjosevski uspio odbraniti. Nakon prvih 45 minuta igre, rezultat je glasio 0:0.

Od prve minute drugog dijela povrijeđenog S. Stevanovića je zamijenio Kosorić. U 55. minuti kontra Plavih, M. Stevanović ubacuje, a Lendrić iz teške situacije šutira preko gola. Minutu poslije Blagojevića je zamijenio Radinović. U 58. minuti velika prilika za Želju. Prvo je udarac Markovića odbranio Ružić u korner. Nakon kornera Bogičević sa pet metara prebacuje gol gostiju.

Tri uzastopna kornera za Želju u 66. minuti. Nakon posljednjeg Boccaccini glavom šutira, a lopta odlazi uz samu stativu gola Čelika.  Pet minuta poslije Memija iskosa šutira u dobro postavljenog Ružića. U 73. minuti M. Stevanović ubacuje, a Bogičević sa deset metara šutira preko gola. Duvnjaka je u 74. minuti zamijenio Adilović. U 81. minuti Lendrić šutira iz slobodnog udarca, a Ružić brani u korner. Nakon kornera udarac Stevanovića blokira Lendrić. Nikolić je zamijenio Bekrića.

Grbavica je u 82. minuti proključala. Kosorić je ubacio, lopta se odbila do Darka Markovića koji pogađa za vodstvo Želje. Do kraja je Željo uspio rutinski utakmicu privesti kraju i ubilježiti treću uzastopnu pobjedu.

Naredna utakmica prvenstva je na rasporedu 26. februara, a Željezničar će gostovati kod domaće Krupe.

POGLEDAJ GALERIJU