Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali ukrajinski Illichivets sa 1:0.

Već u trećoj minuti su Plavi poveli. S. Stevanović je ukrao loptu, uposlio Ivana Lendrića koji sjajnim udarcem sa 20 metara postiže pogodak. Potom su Ukrajinci dva puta zaprijetili u dvije minute. Prvo je Kjosevski odlično odbranio, a potom je pokušaj Skokova otišao pored gola.

Igra se odvijala na sredini terena, bez većih prilika. Pet minuta prije kraja prvog dijela je Bekrić pokušao nakon slobodnog udarca, ali je živi zid odradio svoj posao. U narednoj akciji Illichivets prijeti, ali ostaje 1:0.

U 50. minuti je Memija zamijenio Stanića. Lendrić u 51. minuti je uposlio Bekrića koji šutira, ali udarac odlazi preko gola. Dobar pokušaj fudbalera Illichivetsa u 63. minuti, ali lopta od bloka odlazi u korner. Iz igre su izašli Zolotić, Bekrić, M. Stevanović i Blagojević, a ušli Hasanović, E. Sadiković, Beganović i Mailson.

Igrala se 71. minuta kada je Griny šutirao iz slobodnog udarca, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. Pet minuta prije kraja S. Stevanović ubacuje, a Tiagov udarac sa pet metara brani Kziukov.

 

POGLEDAJ GALERIJU