FOTO: Željo golom Beganovića savladao Velež

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmica savladali Velež sa 1:0.

Od prve minute su igrali: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić – Zolotić, Hadžiahmetović, Blagojević, M. Stevanović, Stanić – Djermanović.

U devetoj minuti dobar prodor Stanića, ali ubačaj hvata Bobić. Deset minuta poslije je Hadžiahmetović šutirao daleko pored gola. Agilni Stanić je u 28. minuti povukao loptu, šutirao, ali njegov pokušaj hvata Bobić.

Djermanović je u 39. minuti fino primio loptu, zagradio se, te potom šutirao pored stative gola Veleža. U 50. minuti je Stanića, M. Stevanovića i Djermanovića zamijenio Tiago, Memija i Lendrić. Pet minuta poslije Hadžiahmetović šutira visoko preko gola.

Drugo poluvrijeme su umjesto Kjosevskog, Bogičevića i Hadžiahmetovića počeli Fejzić, Hodžurda i Beganović. U petoj minuti nastavka Hodžurda pokušava glavom, ali bez promjene rezultata. E. Sadiković i Mailson su zamijenili Zolotića i S. Stevanovića. Mailson je u 72. minuti odlično probio po strani, ali je Bobić ponovo bio odličan.

U 80. minuti Lendrić snažno šutira pored gola. Deset minuta poslije Željo je vodio. E. Sadiković je šutirao, a Dženis Beganović primio loptu i matirao Bobića. Dvije minute poslije Lendrić lijepo gađa, ali ostaje 1:0. Osmanković je zamijenio Kosorića.

Kramarić je u 94. minuti šutirao pored gola, a nakon toga je Halvadžić ušao umjesto njega. Dvije minute poslije Tiago šutira po sredini gola, a potom Velež prijeti, ali ostaje 1:0. Dvije minute poslije E. Sadiković šutira preko gola. Hasanović je zamijenio Blagojevića. Pet minuta prije kraja Halvadžić glavom šutira u dobro postavljenog Bobića. Hiroš je igrao umjesto Lendrića.

Plavi se sutra vraćaju u Sarajevo gdje će trenirati do odlaska u Antaliju.

POGLEDAJ GALERIJU