Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Široki Brijeg sa 3:0.

Iskosa Ćorluka u 7. minuti šutira preko našeg gola. Dvije minute poslije ponovo iskosa domaći prijete, lopta ovaj put odlazi pored gola. U 16. minuti Čurjurić sa distance šutira visoko preko gola domaćih. Minutu poslije Matić je dugo vukao loptu, na kraju šutirao, a blokirana lopta odlazi malo preko našeg gola.

U 19. minuti odlična prilika za naš tim. Čurjurić je ubacio, Veselinović šutirao, a Bilobrk sjajno odbranio u korner. U 27. minuti još jedna velika prilika za Želju. Zajmović je sjajni probio, ubacio, a Veselinović usamljen šutira pored gola. Dvije minute poslije iskosa šutira Pavić, lopta pogađa vanjski dio mreže. U 37. minuti sa 20 metara hvata volej i lopta odlazi preko našeg gola.

U 37. minuti nova prilika pred golom Širokog. Blagojević je ubacio, Krpić glavom u padu dobro šutirao, ali Bilobrk paradom sjajno brani još jednom u korner. Nakon kornera je naš tim poveo. Blagojević je ubacio, a Rodin glavom šutirao i zatresao mrežu domaćih za 0:1. U 45. minuti nakon ubačaja iz prekida Matić šutira preko gola. Napoluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U 52. minuti Čurjurić ubacuje, a Krpić glavom šutira u dobro postavljenog Bilobrka. U narednoj minuti Marković ubacuje, a Kjosevski u posljednji trenutak boksuje ispred Ćorluke. U 57. minuti nakon kornera naši istrčavaju kontru, a u završnici ispred Zajmovića u posljednji trenutak izbacuje Barišić. U 60. minuti bilo je 0:2. Nakon kontre našeg tima Šabanadžovića je izblokirao Kovačić, lopta je došla do Zeca koji prizemno šutira iskosa i pogađa mrežu Širokog. U narednoj minuti Željo dolazi do novog gola. Pavić je sjajno ubacio, a Krpić glavom matirao Bilobrka.

U 70. minuti Bagarić je krenuo na naš gol, Bakrač ga ruši, a glavni sudija dosuđuje prekršaj na 18 metara i crveni karton za defanzivca Želje. Barišić je šutira preko gola iz prekida. Jurić u 81. minuti glavom šutira, Kjosevski odlično brani i izbacuje u korner.

Ćorluka u 84. minuti iskosa snažno šutira, lopta odlazi pored našeg gola. U 90. minuti Bagarić šutira visoko preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao te su tako Plavi ubi

Narednu utakmicu Željezničar igra 16. septembra protiv Radnika. Susret na Grbavici počinje u 19:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bakrač, Rodin, Pavić – Šabanadžović, Blagojević – Veselinović (Zec od 38.), Čurjurić (Bogičević od 72.), Zajmović – Krpić (Dacić od 82.).
Široki Brijeg: Bilobrk – Ćorić (Popović od 75.), Kovačić, Barišić, Marković – Begonja, Matić – Ćorluka, Babić (Jurić od 62.), Čabraja (Marić M. od 62.) – Bagarić.
Žuti kartoni: Krpić,
Crveni kartoni: Bakrač u 70. minuti