Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 26. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Koševu savladali domaće Sarajevo sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Stanić – Zahirović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Memija – Lendrić. Za domaći tim Sarajeva su igrali: Pvalović – Kadušić, Kovačević, Barbarić, Al. Bekić – Mihojević, Rustemović, Okić, Am. Bekić, Duljević – Benko.

U 11. minuti Benko se našao ispred našeg gola, a nakon gužve lopta je otišla u korner. Nakon kornera Kovačević glavom šutira pored gola. Devet minuta poslije Duljević sa 30 metara šutira daleko od našeg gola. U 26. minuti odličan napad Želje kada u završnici na ubačaj Lendrića Memijin udarac blokira Barbarić.

Duljević je ponovo pokušao u 29. minuti, ali i ovaj put njegov udarac nije ozbiljno zaprijetio golu Plavih. Dvije minute poslije Mihojević snažno šutira sa vrha kaznenog prostora, ali lopta nakon bloka Zahirovića odlazi i korner. Nakon kornera opet Mihojević šutira preko gola. Pet minuta poslije Blagojević ubacuje, a M. Stevanović glavom šutira pored gola Sarajeva.

Sinišu Stevanovića je u 38. minuti zamijenio Tiago. U 43. minuti prijeti Sarajevo, ali Kjosevski dva puta dobro brani. Željo u vodstvo dolazi u 45. minuti. Blagojević je sa strane ubacio, a Miroslav Stevanović pogodio za veliko slavlje na južnoj i dijelu zapadne tribine!

Od 49. minute je umjesto Okića igrao Harba. Pet minuta poslije najbolja prilika za Sarajevo. Nakon ubačaja iz prekida, Benko je šutirao i pogodio stativu našeg gola. U 60. minuti brza akcija Plavih, a nakon dodavanja M. Stevanovića Tiago šutira pored gola.

Igrala se 66. minuta kada je nakon kornera Kosorić šutira visoko preko gola. Mihojevića je zamijenio Emerson. Radovac je zamijenio Al. Bekića. U 77. minuti je Blagojević lucidno pokušao nakon slobodnog udarca, ali je pogodio spoljni dio mreže. Dvije minute poslije toga velika prilika za Sarajevo. Udarac Duljevića je pogodio prečku, a potom Harba šutira pored gola.

Tiaga je zamijenio Zolotić. U 83. minuti Rustemović sa 30 metara šutira preko gola. Bekrića je zamijenio Djermanović. Dvije minute prije kraja Am. Bekić je zaradio crveni karton zbog udaranja Kosorića. U narednoj akciji M. Stevanović iskosa snažno šutira preko gola. U sudijskom vremenu nakon asistencije Djermanovića Lendrić šutira pored gola.

U narednom kolu Željo na Grbavici u petak od 20:30 sati dočekuje lidera prvenstva, ekipu Zrinjskog.

 

POGLEDAJ GALERIJU